Інжир

70.00 500.00 

Інжир (або Фігове дерево , або Смоковниця ) з родини Фікус. Дерево інжира представляє собою субтропічне плодове дерево висотою до 10м. Плоди інжира солодкі , соковиті, мають м’яку шкірку та соковиту м’якоть . Листя інжира наділене корисними властивостями , чай з них нагадує трав’яний чай , який можна вживати всім. Інжир також можна використовувати не тільки як плодову екзотичну рослину , але й як декоративну.

Очистити
Артикул: Невідомо Категорія:

Опис

Інжир «Ficus carica» – це листопадна рослина . Плодоносити починає з 2 або 3 року після висадки. В природі це дводомна рослина , яка запиляється осою бластофагою, але вчені вивели партенокарпічні сорти інжиру, які дозволяють отримувати плоди при вирощувані одного дерева. Якщо інжир вирощувати в умовах відкритого ґрунту ( з наступним утепленням на зиму) можна отримати один врожай восени. А при вирощуванні в телицях отримаємо 2 врожаї за рік. На нашому сайті представлені морозостійкі сорти інжиру такі як : «Далматинський» , «Білий Адріатичний», «Брунсвик», «Катода» та «Київський великоплідний». Інжир можна вирощувати в квартирних умовах . Рослина дуже світлолюбна , тому гарним місцем для неї буде південне та південно-східне вікно. Кожен рік потрібно робити пересадку в більший горщик , а вже на 4-5 рік висаджувати у великий , «постійний» горщик. В кімнатних умовах інжир розвивається повільніше ніж у відкритому ґрунті , але вже на 2-3 рік буде давати один врожай (в залежності від умов вирощування). Дерева інжира вирощуються за допомогою чубуків та кореневих відростків, які висаджуються в горщик або у відкритий грунт , при цьому рослина не є вибагливою до грунтосумішей.  Інжир дуже любить світло , тому вирощувати його можна на всіх сторонах будинку , окрім північних. Для поливу інжира використовують відстояну теплу воду. Влітку рослину потрібно поливати часто, але під час плодоношення поливати по мірі підсихання ґрунту , щоб плоди не були водянистими та не розтріскувались. Взимку поливи краще припинити, але наглядати , щоб земля не пересохла повністю. Для попадання в кореневу систему  повітря краще зрихлювати верхній шар ґрунту 1 раз в 10 днів. При пониженні температури інжир скидає листя та входить у фазу відпочинку (сплячки) до весни. Плоди інжиру смачні та корисні, багаті вітамінами А,В,С, мікроелементами , клітковиною, білками. Рекомендовано вживати плоди від малокрів’я , при серцево-судинних захворюваннях, простудах, ангінах. Інжир споживають в свіжому вигляді , сушеними, з нього роблять варення та джеми. З листя інжиру заварюють чай , який корисний для травлення та при простудах.

Додаткова інформація

Розмір

11-20см, 21-30см, 31-50см, 51-75см, До 25см