Лайм сорт «Таїті»

200.00 650.00 

Лайм – це рослина родини Цитрусові, Батьківщиною є Індія, генетично схожий з лимоном. Плоди лайма можуть досягати до 6 см в діаметрі, їх м’якоть соковита , а шкірка більш ніжна і тонша в порівнянні з лимонною. Має жовто-зелений, або насичено-зелений колір. На смак лайм значно кисліший на відміну від лимона.

Очистити
Артикул: Невідомо Категорія:

Опис

Лайм – це рослина висотою від 1,5 до 4 метрів, на гілках має невеликі колючки. Крона розлога та має багато відростків. Квітки білі , формуються в пазухах листків. Плід невеликого розміру – 5-6см в діаметрі, на смак плоди кислі а бо солодкі , в залежності від сорту; м’якоть зелена , соковита. Виростити дерево лайма в домашніх умовах можливо насінням або живцями. Для цього потрібна грунтосуміш : листовий перегній, дернова земля, біогумус , пісок. Лайм – світлолюбна рослина , якій потрібно розсіяне світло, найкраще місце розташування – підвіконня із східною та західною стороною, а на південному підвіконні треба притіняти рослину, а на північному – забезпечити штучне до освітлення. Лаймовому дереву потрібне 12-годинне денне освітлення та висока вологість повітря (щоденне оприскування крони з оприскувача , душ теплою водою 2 рази в місяць, розміщення рослини на піддоні з вологим мохом або керамзитом). Лайм потребує поливу по мірі підсихання верхнього шару грунту; в зимовий час лайм поливають до 3 раз на місяць. При вирощування лайма використовують мінеральні та органічні підкормки, в якості органіки використовують перегній. В якості мінеральних добрив використовують фосфорно-калійні препарати. Вони стимулюють ріст та розвиток дерева, а також його цвітіння та плодоношення. Формування крони починають одразу після посадки рослини : зрізають верхню частину пагона, щоб простимулювати розвиток бокових гілок. Лайм – один із найголовніших джерел вітаміна С, завдяки цьому , вживаючи лайм,  зміцнюється імунна система,знижується ймовірність захворювання атеросклерозом , нейтралізується  надлишок холестерину, виробляється колаген , який продовжує молодість організму. Лайм хороший помічник при простудах та грипі. Лайм додають у соуси, м’ясні та рибні страви. Із соку плодів лайма виготовляють лаймову олію та лаймову кислоту.

Додаткова інформація

Розмір

11-20см, 21-30см, 31-50см, до 10см