Гуайява сорт «Тропікана»

70.00 500.00 

Гуайява – це невелике вічнозелене дерево висотою до 3-4м , роду Psidium, сімейства Миртові. Близький родич фейхоа, евкаліпта і мирта. Батьківщина гуайява Південна і Центральна Америка. В кімнатних умовах гуайява вирощують у вигляді куща , або невеликого дерева. Плоди гуайява розміром 5-10см, мають округло-грушоподібну форму зі смачною та ароматною жовто-рожевою м’якоттю .

Очистити
Артикул: Невідомо Категорія:

Опис

Гуайява – це невелике , вічнозелене , інколи напівлистопадне дерево, з розлогим гіллям, має гладку бідо-рожеву або сіру кору вкриту тріщинами. Листя знизу слабкоопушене , а вгорі голе , темно-зеленого кольору. Квіти духмяні , зеленувато-білого або білого кольору , до 2.5см в діаметрі, з чисельними жовтими або зеленувато-жовтими тичинками. Квітне 1-2 рази на рік. Плоди гуайява розміром 5-10см, мають округло-грушоподібну форму зі смачною та ароматною жовто-рожевою м’якоттю. Доросле дерево гуайява дає до 100кг плодів , дозрівання плодів наступає через 90-100днів після цвітіння. Розмножується гуайява насінням та живцями. З насіння рослина починає плодоносити на 5й рік , а з відводків та живців на 3й. Росте і гарно плодоносить до 30-40 років. Пересаджувати її треба кожні 2-3 роки в більшу ємкість , з додаванням поживної грунтосуміші. До грунтів гуайява не примхлива , але краще зростає та плодоносить на легких родючих грунтах; грунтосуміш для гуайява готують таким чином :  3 частини листового перегною, 1 частина родючого грунта та 1 частина піску ; любить вологу , її можна вирощувати в невеликих відрах в кімнатних умовах. Для вдалого росту та плодоношення гуайяві потрібна температура +25 , +28 градусів та добре освітлення. Взимку гуайява переходить  стадію спокою, тому потрібно знижувати температуру до +10 градусів. З приходом теплих сонячних днів (березень-квітень) гуайяву треба переносити на балкон та добре поливати. В травні ( коли пройдуть заморозки) її можна винести в двір/балкон  та розмістити на сонячному місці.

В плодах містяться білки , жири, вуглеводи, пектин, каротин і дуже багато вітамінів та інших корисних речовин. В лікувальних цілях її використовують , в першу чергу, для лікування хронічного гастриту. Плоди гуайяви дуже смачні у свіжому вигляді , а також готують з них варення , повидла та джеми.

Додаткова інформація

Розмір

11-20см, 21-30см, 31-50см, 51-75см, до 10см