В теплицях етно-комплексу «Українське село» дозрівають перші мандаринки.

Мандарин – один із самих компактних представників роду Цитрус, а його культурні сорти відмінно плодоносять вже в молодому віці.

У мандарина є багато цікавих особливостей, які вигідно виділяють його серед інших цитрусових. Мандаринові деревця невисокі. В природі виростає до чотирьох метрів, в кімнатних умовах не вище двох, а спеціальні карликові сорти – від півметра до метра. Листя не має яскравого цитрусового аромату, пахне свіжою зеленню. Дозрівші мандаринові плоди запашні, зазвичай легко відокремлюваним шкіркою, кислуваті або дуже солодкі. 

Мандаринові добре у субтропічному кліматі, тому він не любить холоду чи спеку. Деревце може пережити короткочасне підвищення температури до +40 і зниження до нуля, але комфортні умови – приблизно +20 +25 влітку, від +10 до +14 взимку, +16 +18 навесні (в пору цвітіння). Це оптимально для цвітіння, плодоношення, довговічності рослини. Плоди визрівають близько півроку і прохолода цьому не заважає.